Na Świętego Marcina - gęś się w Dolinie zaczyna!
Już 11 listopada 2025 w Dolinie Pstrąga w Machowej zapachnie jesienią i tradycją -
bo to właśnie dzień Świętego Marcina, a więc czas na gęsinę!
Szef kuchni Wojciech Horak zaprasza na wyjątkowe dania, które urzekną smakiem i aromatem:
-pierogi z konfitowaną gęsiną i jabłkiem w miodzie - delikatne ciasto skrywające w sobie głęboki smak gęsiny przełamany słodyczą miodu i jabłka,
-pierś z gęsi z puree ziemniaczano-dyniowym i pieczonymi burakami - połączenie kolorów, smaków i zapachów, które przeniosą Was w sam środek złotej Polskiej jesieni,
-rogal świętomarciński,
To prawdziwa uczta dla zmysłów i hołd dla tradycji, w której smak spotyka się z pasją!
Zarezerwujcie stolik i świętujcie z nami w najlepszym stylu.
Machowa 7a
14 627 00 28


