CO SŁYCHAĆ
W "DOLINIE PSTRĄGA"


CO SŁYCHAĆ W "DOLINIE PSTRĄGA"

„Dolina Pstrąga” – nowy szef kuchni, nowe potrawy Zupa rakowa i kolorowe desery

Zupa rakowa i polędwiczki w palonej herbacie z sosem z rokitnika – Maciej Adamus, nowy szef kuchni „Doliny Pstrąga” w Machowej między innymi takie specjały przygotował dla gości, którzy odwiedzają tę popularną restaurację. Nowe dania są oparte na kulinarnych tradycjach regionu, desery natomiast bazują na najnowszych trendach, obowiązujących w branży.

Maciej Adamus - szef kuchni

Maciej Adamus od dziecka lubił gotować. I eksperymentować w kuchni. Otwarty na wszelkie kulinarne propozycje, swój talent rozwijał w kraju i za granicą. Pracował w wielu różnych restauracjach – od małych barów po te z prestiżowego katalogu Michelin.

W„Dolinie Pstrąga” w Machowej zakochał się od pierwszego spojrzenia.

- To zarówno niezwykłe położenie, na skraju rezerwatu przyrodniczego, z urokliwymi stawami po środku, jak i ogromne możliwości, które dają kulinarne tradycje Podkarpacia i Małopolski – mówi. – Nic, tylko korzystać.

Dewiza nowego szefa kuch jest prosta: tradycyjne, naturalne składniki, właściwie skomponowane dodatki, eleganckie wykończenie. W efekcie – dania smaczne, zdrowe i pięknie podane.

Czego mogą się spodziewać miłośnicy dobrej kuchni?

Na pewno regionalnych serów i lokalnych placków z blachy nazywanych tu proziokami. Będą podawane na przystawkę. Na stolikach zajmą miejsce obok świec z masła czosnkowego.

Spośród zup smakosze mają do wyboru – dotychczasowe, czyli rosół doprawiany lubczykiem i kozieradką, żurek przygotowywany na tradycyjnym zakwasie czy krem z grzybów na własnoręcznie wędzonej śmietanie, ale także novum – zupę rakową.

W menu nadal króluje pstrąg. W karcie na stałe zagoszczą potrawy z dziczyzny. Nie zabraknie grzybów, ryb, potraw z ziemniaków i cebuli, a także np. wędzonego derenia.

Desery to wyjątek od tradycyjnych inspiracji. Maciej Adamus komponuje je zgodnie z najnowszymi trendami – lekkie i kolorowe to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu.

- Składniki są znane, choć nieoczywiste – nowy kucharz „Doliny Pstrąga” chce mieć w zanadrzu kilka niespodzianek. Zapowiada także desery na bazie produktów sezonowych.

„Dolina Pstrąga” w Machowej to niezwykłe miejsce na kulinarnej mapie regionu. Idealne zarówno na romantyczne kolacje, czy rodzinne obiady, jak i imprezy okolicznościowe oraz spotkania firmowe.

NEWSLETTER

Bądź na bieżąco z najnowszymi promocjami i wydarzeniami!

KONTAKT

Karczma & Hotel "DOLINA PSTRĄGA"
Machowa 7a
t: 14 627 00 28, 14 627 00 29
e-mail: karczma@dolinapstraga.pl

Zanim klikniesz „Przejdź do strony” lub zamkniesz to okno, prosimy o przeczytanie Polityki Prywatności.

Prosimy w niej o Twoją dobrowolną zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszych partnerów biznesowych oraz przekazujemy informacje o tzw. cookies i o przetwarzaniu przez nas Twoich danych osobowych.

Klikając „Przejdź do strony” lub zamykając okno przez kliknięcie w znaczek X, zgadzasz się z naszym regulaminem Polityki Prywatności.

Polityka Prywatności